Aston Martin wordt hoofdsponsor van F1-team Red Bull

Aston Martin wordt hoofdsponsor van F1-team Red Bull

Het Formule 1-team van Red Bull heeft vanaf 2018 een nieuwe hoofdsponsor. Het Britse automerk Aston Martin verbindt zijn naam aan de renstal die eigendom is van de Oostenrijkse energiedrankfabrikant. De volledige naam van het team luidt vanaf volgend jaar Aston Martin Red Bull Racing.
Red Bull en Aston Martin werken al anderhalf jaar samen aan de ontwikkeling van een nieuwe superwagen, de zogeheten Aston Martin Valkyrie. De samenwerking krijgt nu nog meer gestalte door de opening van een nieuwe afdeling bij de fabriek van Red Bull in het Engelse Milton Keynes. Er komen 110 arbeidsplaatsen bij en ook het Formule 1-team van Red Bull zal volgens teambaas Christian Horner profiteren van de technologische samenwerking.

De bolides bij Red Bull worden bestuurd door de Australiër Daniel Ricciardo en de Nederlander Max Verstappen. Ricciardo won dit seizoen de GP in Azerbeidzjan en stond daarnaast nog zes keer op het podium. Hij is voorlopig vierde in de WK-tussenstand. Verstappen moet vooralsnog tevreden zijn met één derde plaats (in China) en de zesde positie in het WK-klassement. Al zeven keer haalde het Nederlandse toptalent de finish dit seizoen niet, vaak omdat zijn bolide hem in de steek liet.bron: Belga