Weerbericht – Zonnige zondag

Weerbericht - Zonnige zondag

Deze namiddag krijgen we rustig, zeer zacht en zonnig weer met hooguit wat sluiers met hoge bewolking. De temperaturen klimmen naar waarden rond 17 graden in Hoog-België en tot 21 graden in het centrum en het westen. Er staat een zwak briesje uit oost tot zuidoost. Dat meldt het KMI. Vanavond en in het eerste deel van de nacht is het vrijwel overal helder. Later in de nacht kunnen zich mistbanken vormen, vooral in de streken nabij de Nederlandse grens. Op het einde van de nacht kunnen wolkenvelden het westen van het land bereiken. Het wordt wel fris met minima van 4 graden of lager in de Ardense valleien, rond 8 of 9 graden in het centrum en rond 10 graden aan de kust. De wind blijft meestal zwak uit oost tot zuidoost.

Morgenkrijgen we, na het verdwijnen van het plaatselijke ochtendgrijs, opnieuw zonnig weer. In de loop van de namiddag komt er meer bewolking opzetten maar ook dan zijn er mooie opklaringen en de kans op een bui blijft zeer beperkt. De wind blijft zwak waaien uit het oosten en de temperaturen klimmen opnieuw naar waarden tussen 16 en 21 graden.Maandagavond en nacht blijft het weinig bewolkt en droog. De minima schommelen tussen 7 en 12 graden en de wind is zwak uit oost tot noordoost. Dinsdag blijft het zacht en heel rustig. In de ochtend is er kans op nevel, mist en lage wolken. In een iets onstabielere  atmosfeer wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met in de namiddag enkele lokale buien, vooral in het oosten van het land. De maxima liggen 15 en 20 graden bij een zwakke veranderlijke of oostelijke wind.
Ook woensdag begint de dag rustig met plaatselijk mist of lage wolken. In de loop van de dag komt er wat meer  bewolking opzetten maar het blijft droog. De wind wordt zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten en we halen  opnieuw temperaturen rond 20 of 21 graden. 
Donderdag bereikt een eerste Atlantische storing ons land en kan er wat lichte en mogelijk soms matige regen vallen. Het  blijft nog vrij zacht met maxima tot 19 of 20 graden.
Vrijdag is het eerst droog met enkele opklaringen maar later op de dag verwachten we een volgende en meer actievere  storing met regen en buien. Het is nog altijd zacht met temperaturen rond 20 graden maar er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind. 
Tijdens het weekend is het rustiger en droger met afwisselend zon en wolken maar wel gevoelig frisser met maxima tot hooguit 15 of 16 graden.

bron: Belga