Met 89 nationaliteiten rond de tafel vestigt Mechelen Europees record

De Mechelse ondernemers Veerle De Wael en Inneke Vos wilden met een ‘Feest van het brood’ vandaag zoveel mogelijk nationaliteiten aan de ontbijttafel krijgen in het Sint-Romboutscollege om een nieuw wereldrecord te vestigen. Dat lukte niet, maar het Europees record werd wél verbroken.
Om het wereldrecord te breken, moesten er 102 nationaliteiten komen opdagen, eentje meer dan het huidige wereldrecord dat in Abu Dhabi werd gevestigd. De initiatiefneemsters kregen 89 nationaliteiten rond de tafel. Geen wereldrecord, maar wel een nieuw Europees record. Het vorige stond op naam van Napels met 54 nationaliteiten.

“89 nationaliteiten aan één ontbijttafel. Een Europees record, maar vooral Mechelen op zijn best”, tweette een trotse burgemeester Bart Somers (Open Vld). Verschillende Mechelse handelaars schaarden zich mee achter het initiatief en boden via een kraampje of foodtruck hun eigen specialiteiten aan. De opbrengst van het Feest van het Brood gaat naar de vzw Welcome in Mechelen, een vrijwilligersbeweging die zich inzet voor asielzoekers, vluchtelingen en nieuwkomers.bron: Belga