Belgen in het buitenland - Scorende Yannick Carrasco helpt Atletico aan zege tegen Sevilla

Atletico Madrid heeft vandaag op de zesde speeldag van de Spaanse Primera Division de topper tegen Sevilla gewonnen. De partij in het splinternieuwe Wanda Metropolitano-stadion eindigde op 2-0. Carrasco (46.) brak kort na de rust de ban voor de thuisploeg, toen hij op een doorbraak Sevilla-keeper Rico omspeelde en de bal binnen duwde. Twintig minuten voor tijd zette sluipschutter Antoine Griezmann de 2-0 eindstand op het bord. Carrasco werd negen minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Atletico (14 punten) doet in de stand een prima zaak en springt over Sevilla (13 punten) naar de tweede stek. Barcelona, dat later op de dag de verplaatsing maakt naar Girona, staat aan kop met het perfecte rapport van vijftien punten uit vijf matchen. Real Madrid volgt pas op de achtste plek. De kampioen trekt op deze speeldag naar Alavés.