Charleroi en Club strijden om leiding

Charleroi en Club strijden om leiding
Belga / V. Lefour

Dé affiche van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League wordt het duel van zondag tussen Charleroi en Club Brugge. Beide teams, respectievelijk het nummer twee en één in de stand, bikkelen op Mambourg voor de koppositie.

Charleroi is na zeven matchen nog altijd ongeslagen, maar gaf afgelopen weekend op eigen veld in het slot een 2-0 voorsprong uit handen tegen Waasland-Beveren. Als de ploeg van trainer Felice Mazzu de drie punten pakt, is het altijd alleen leider, al zal Club Brugge daar een stokje voor willen steken.

Blauw-zwart, momenteel eerste met een punt meer dan Charleroi, heeft met 18 op 21 een haast perfect rapport. Enkel tegen revelatie Moeskroen kon het de drie punten niet claimen. Toch zal Charleroi gemotiveerd aan de aftrap komen, want wat de Bruggelingen op het veld brengen kan slechts sporadisch imponeren.

Oostende snakt naar zege

Met het duel tussen Antwerp en KV Kortrijk trappen twee ploegen uit de subtop de achtste speeldag vanavond af. Zaterdag in de vooravond gaat KV Oostende op bezoek bij Racing Genk. De kustploeg, die na een magere 1 op 21 afscheid nam van coach Yves Vanderhaeghe, gaat in Limburg op zoek naar zijn eerste zege. Al kan ook Genk, dat ambitieus aan het seizoen startte maar pas tiende staat, beter de drie punten pakken.

Welke impact heeft Frutos?

Later op de avond hoopt Moeskroen zijn plaats in de top van de stand te verstevigen met het duel tegen staartploeg Eupen, en probeert Mechelen tegen Sint-Truiden zijn eerste driepunter te pakken. Al belooft dat tegen STVV, de verrassende derde, niet makkelijk te worden. Anderlecht wil op de Freethiel een woelige periode achter zich laten. Nicolas Frutos, (voorlopig) de opvolger van de vertrokken René Weiler, rekent tegen Waasland-Beveren op de reactie van zijn team na een matige seizoensstart.

AA Gent gaat zondag thuis tegen Zulte Waregem op zoek naar zijn tweede zege van het seizoen. De overwinning in de kelderkraker van afgelopen weekend tegen Oostende gaf de Buffalo’s alvast extra zuurstof. Nadien sluit Standard de achtste speeldag op Sclessin af tegen Lokeren.