Croky Cup - Anderlecht en Standard staan in achtste finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Anderlecht en Standard hebben zich woensdagavond verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. In de eerste wedstrijd onder interimcoach Frutos, de vervanger van René Weiler, had Anderlecht weinig overschot op het veld van Westerlo uit 1B. Henry Onyekuru scoorde in de 66e minuut de enige goal voor paars-wit, waar Sven Kums een basisplaats kreeg.

Standard won in het eigen Sclessin vlot met 4-0 van Heist uit de eerste amateurklasse. Carlinhos (28.), Marin (31.), Orlando Sa (64.) en Duje Cop (71.) vonden de weg naar het doel. Mpoku moest een kwartier voor tijd met een tweede geel naar de kant.

Eerder op de avond liet geen enkele club uit 1A zich verrassen. Titelhouder Zulte Waregem, Club Brugge, KRC Genk, AA Gent, Oostende, KV Mechelen, Waasland-Beveren, Moeskroen, Lokeren en Eupen stootten allemaal door. Dinsdag toonden Kortrijk, Antwerp en STVV het goede voorbeeld.

Als ook Charleroi donderdagavond thuis wint van La Louvière (uit amateur II), staan de zestien clubs uit 1A in de achtste finales. Die worden op 29 november gespeeld.

bron: Belga