Yves Vanderhaeghe moet zijn biezen pakken bij KVO, Custovic neemt voorlopig over

Yves Vanderhaeghe moet zijn biezen pakken bij KVO

KV Oostende heeft coach Yves Vanderhaeghe ontslagen. Dat bevestigde de club in een persbericht. Vanderhaeghe was trainer bij de kustploeg sinds de zomer van 2015 en betaalt de tol van de rampzalige seizoensstart van KVO. Vanderhaeghe en co haalden in de eerste zeven speeldagen nauwelijks één punt. De Bosnische assistent Adnan Custovic neemt voorlopig de rol van hoofdcoach over. Hij coacht Oostende in de bekermatch van woensdag tegen Union. “Dit is geen prettige beslissing, maar Yves beseft ook dat we in de huidige situatie geen andere keuze hebben”, legde voorzitter Marc Coucke uit. “De voorbije wedstrijden zagen we geen signalen dat er een positieve kentering zit aan te komen. Met een 1 op 21 kunnen we echt niet anders.”

Het bestuur van KVO had eerder laten weten de coach pas na tien speeldagen te evalueren. “We hoopten dat ons signaal toen een gunstige flow zou teweegbrengen en de stress in de ploeg zou kunnen wegnemen,” meende de voorzitter. “Maar in beide wedstrijden bleek dat dit niet voldoende was om het tij te keren. We zagen geen positieve evolutie in het spel en in de resultaten. De voorbije dagen hebben we dan een aantal gesprekken gehad, waaruit blijkt dat er echt geen andere oplossing meer mogelijk was.”Vanderhaeghe leidde Oostende de voorbije twee seizoenen naar een vijfde en een vierde plaats in de competitie. Vorig seizoen verloor KVO ook nog de bekerfinale van Zulte Waregem. Deze zomer speelde Oostende voor het eerst Europees. Het Franse Olympique Marseille was in de derde kwalificatieronde van de Europa League te sterk.

Voor Vanderhaeghe was Oostende de tweede opdracht als hoofdcoach. Eerder stond de voormalig middenvelder van Anderlecht en de Rode Duivels aan het roer bij KV Kortrijk (2014-2015). Hij was bij de Kortrijkzanen voordien zes seizoenen aan de slag geweest als assistent.

bron: Belga