Laurens De Plus is klaar voor zijn eerste WK bij de profs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Laurens De Plus is de derde tijdrijder in de Belgische selectie op het WK wielrennen in het Noorse Bergen. België kreeg een ticket extra na de gouden medaille van Victor Campenaerts op het EK in Herning. "Ik wil gewoon de klim van mijn leven rijden", zegt hij. "Dan zien we wel waar ik strand." De Plus was erbij op de Olympische Spelen in Rio, maar dit is zijn eerste WK bij de profs. De tijdrit is atypisch met op het eind de Mount Floyen, een klim van 3,4 km aan gemiddeld 9,1 procent. "Ik wist al lange tijd dat ik mocht deelnemen aan dit WK", stelt hij. "De bondscoach had me ingelicht dat het een lastige omloop zou worden en ik heb me daarop voorbereid. Ik heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn."

De Plus maakte als reserve deel uit van de selectie van Quick-Step Floors voor het WK ploegentijdrit. Hij werkte de hele voorbereiding met het team af. "Ik was op het trainingskamp in Fourmies en dat was wel een goede zaak. Ik heb veel tijd op de tijdritfiets gespendeerd. Ik ben klaar voor dit WK, alleen weet ik niet wat ik waard ben tussen al die toppers. Hier een resultaat rijden, lijkt me moeilijk. Maar ik doe gewoon mijn best en wil dit vooral als een leerrijke ervaring zien."

De tijdrit bevat een lastige klim op het eind. "Ik ga vol gas geven in het eerste deel, maar toch nog iets in de reservetank houden voor die klim. Ik wil de klim van mijn leven rijden. Je kan er er nog heel veel tijd goedmaken of verliezen. Dinsdag wil ik ook nog even oefenen op die fietswissel aan de voet van de berg. Je wil toch niet te veel tijd verliezen door zo'n wissel", besluit hij.

bron: Belga