Elise Mertens sneuvelt in eerste ronde Guangzhou

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 40) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Chinese Guangzhou (hard/250.000 dollar). De 21-jarige Mertens, het vijfde reekshoofd, verloor in de eerste ronde in twee sets van de twee jaar oudere Chinese Wang Yafan (WTA 147): 6-2 en 7-6 (7/5) na 1 uur en 54 minuten. In het dubbelspel kwam ook Yanina Wickmayer in actie. Aan de zijde van de Amerikaanse Alison Riske versloeg ze in de eerste ronde de Japanse Miyabi Inoue en de Chinese Lio Fangzhou in twee sets met 6-2 en 6-1. De wedstrijd duurde 56 minuten. Wickmayer en Riske ontmoeten in de tweede ronde ofwel de Chinezen Gao Xinyu/Xun Fang Ying ofwel de Australiërs Monique Adamczak/Storm Sanders, de tweede reekshoofden.

Later op de dag dubbelt ook Mertens nog in de eerste ronde. Samen met de Nederlandse Demi Schuurs, met wie ze het eerste reekshoofd vormt, speelt ze tegen het Chinees-Turkse duo Lu Jia-Jing en Ipek Soylu.

Gisteren kwalificeerde Wickmayer (WTA 116) zich in het enkel voor de tweede ronde door de Nederlandse kwalificatiespeelster Lesley Kerkhove (WTA 154) met 7-6 (7/1) en 7-6 (7/4) uit te schakelen. In de tweede ronde speelt 'Wicky' tegen de winnares van het duel tussen het Chinese topreekshoofd Peng Shuai (WTA 24) en de Tunesische Ons Jabeur (WTA 91).

bron: Belga