Campenaerts verwacht geen mirakel

Campenaerts verwacht geen mirakel

Victor Campenaerts benadert het WK tijdrijden met een nodige dosis realiteitszin. “Het parcours is niet op mijn lijf geschreven”, stelt hij. “Als ik echt een goede dag heb, kan ik misschien in de buurt van de top tien eindigen. Daar zou ik mee kunnen leven, maar dan moet echt alles goed gaan.” Campenaerts kroonde zich in augustus tot Europees kampioen in het Deense Herning, maar acht de kans op een medaille op dit WK zo goed als onbestaande. “Mount Floyen is gewoon geen spek voor mijn bek”, stelt hij. “Een topresultaat moet je hier niet van mij verwachten. Misschien kan Laurens De Plus voor de verrassing zorgen omdat hij goed klimt, maar zelf ben ik realistisch. Enkel op een zeer goede dag kan ik misschien in de buurt van top tien eindigen, maar net zo goed kan het een vijftiende plek worden.”

De slotklim is voer voor klimmers. “Yves en ik kunnen hard rijden op het stuk voor de klim, maar eens bergop gaan we tijd verliezen”, meent de Europese kampioen. “Het is toch dik tien minuten klimmen. Niet dat we vijf minuten zullen verliezen, maar een topklassering halen lijkt me niet mogelijk. Als één van ons drie erin slaagt top tien te halen, dan mogen we van een succes spreken.”

“Wie mijn topfavoriet is? Tom Dumoulin. Maar Primoz Roglic (zijn ploegmaat) is een belangrijke outsider. Hij is erg gefocust. Als hij in goede doen is en eens wil uitpakken, dan doet hij dat meestal ook.”

bron: Belga