Treinverkeer onderbroken en vliegtuigen aan de grond door zware tyfoon in Japan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een krachtige tyfoon is zondag aan land gekomen in Japan, met hevige regens en windstoten tot 162 kilometer per uur tot gevolg. De autoriteiten hebben honderden vluchten laten annuleren en het treinverkeer stilgelegd. Tyfoon Talim is aangekomen in Kyushu, het meest zuidelijke van de vier grote eilanden in Japan. Naast de hevige winden, kan het stormweer ook leiden tot grote golven, overstromingen en aardverschuivingen, aldus het Japanse meteorologisch agentschap.

Minstens 644 vluchten werden geannuleerd, aldus de openbare omroep NHK. De plaatselijke treinmaatschappij JR Kyushu Railway heeft aangekondigd dat het treinverkeer onderbroken is op alle grote lijnen in de regio.

Verwacht wordt dat de tyfoon zich in noordelijke richting zal bewegen, waardoor het in het grootste deel van het land, waaronder in de hoofdstad Tokio, hevig zal regenen. Eerder was de tyfoon al over de kleine eilanden van het Okinawa-archipel geraasd, waar de stad Miyako de zwaarste regenval in 50 jaar tijd registreerde.

Japan wordt wel vaker getroffen door tyfoons. Vorig jaar kwamen door tyfoon Lionrock 22 mensen om het leven, en vorige maand eiste Noru twee doden en 51 gewonden.

Bron: Belga