Derde editie Antwerpse Havenrun telde 1.500 deelnemers

De derde Havenrun, dit jaar omgedoopt tot HavenChallenge, telde dit jaar zo’n 1.500 deelnemers, zo zegt de organisatie. De sportievelingen liepen een parcours van 10 km doorheen de Antwerpse haven, met zo’n twintig typische havenhindernissen. Door Chinese marineschepen moest het parcours wel licht anders. Het startschot werd zaterdagmiddag gegeven door Havenschepen Marc Van Peel (CD&V). Onderweg op het parcours moesten onder meer autobanden, muurtjes, maar ook havencontainers, trailers en kranen worden getrotseerd of beklommen worden.
“De nieuwe aanpak werd gesmaakt. Het was fris, maar gelukkig regende het amper, in tegenstelling tot de voorbije dagen”, klinkt het bij organisator Golazo Sports.
Het parcours, dat dit jaar 5 km korter was dan vorig jaar, moest last-minute nog licht worden gewijzigd. Door de aanwezigheid van drie Chinese militaire schepen, moest volgens de organisatie een toegang voor logistieke doeleinden worden vrijgehouden.
De HavenChallenge is een sportief onderdeel van ‘Part Of Antwerp’, een hele reeks activiteiten en festiviteiten rond de Antwerpse haven.
Vorig jaar was er nog sprake van zo’n 3.000 deelnemers. In 2015 zou het om zo’n 5.000 deelnemers zijn gegaan.

bron: Belga