Belgen in het buitenland - Laurent Depoitre verzilvert eerste basisplaats met doelpunt

Laurent Depoitre stond zaterdag in de Premier League voor het eerst in de basis bij Huddersfield Town, dat het opnam tegen Leicester City. De aanvaller zorgde meteen voor zijn eerste doelpunt, maar zag dat zijn team toch een 1-1 gelijkspel moest toestaan. Bij Manchester City maakten Kevin De Bruyne en co. Watford belachelijk met een 0-6 uitzege. Depoitre bedankte coach David Wagner meteen voor het vertrouwen met zijn eerste Premier League-doelpunt net na de rust (46.). Hij schudde knap zijn mannetje af en trapte binnen vanop twaalf meter. Jamie Vardy (50.) maakte iets later de 1-1 met een strafschop.

Simon Mignolet nam zijn plaats onder de lat bij Liverpool terug in tegen Burnley, waar Steven Defour mocht starten. Scott Arfield (26.) bracht de bezoekers op voorsprong, maar vier minuten later maakte Mohamed Salah al gelijk. Defour ging net voor tijd naar de kant.

Manchester City ging, met Kevin De Bruyne uiteraard in de basiself, vlotjes winnen bij Watford. Vincent Kompany is nog altijd geblesseerd en zat niet in de selectie. Ook bij Watford stond met Christian Kabasele een Belg in de ploeg. Sergio Agüero (27., 31.) opende de score met twee goals in vier minuten tijd, en Gabriel Jesus maakte er al snel 0-3 van. Kevin De Bruyne gaf de assist voor de 0-1.

Na de rust zorgde Nicolas Otamendi (64.) voor de 0-4. Kabasele blesseerde zich in de 75e minuut, maar Watford-manager Marco Silva had zijn drie wissels al opgebruikt en de Belgische verdediger moest verder spelen. Agüero (81.) maakte er nadien nog 0-5 van met zijn derde treffer, helemaal in het slot scoorde Raheem Sterling met een penalty de 0-6. Kevin De Bruyne was ondertussen al lang gaan rusten (66.).

Nacer Chadli kampt nog altijd met een dijblessure en zat niet in de selectie van West Bromwich. Ook Zinho Vanheusden kwam bij Inter Milaan niet tot spelen op verplaatsing bij Crotone, maar zat wel op de bank. Het werd 0-2 na doelpunten van Milan Skriniar (82.) en Ivan Perisic (92.), ex-Club Brugge.

In de Duitse Bundesliga kwamen bij Stuttgart-Wolfsburg liefst vier Belgen in actie. Bij Wolfsburg stonden Koen Casteels, Divock Origi en Landry Dimata allen aan de aftrap. Dimata moest na een goed uur (67.) wel naar de kant. Wat later (77.) mocht bij Stuttgart Orel Mangala zijn opwachting maken. Chadrac Akolo (42.) maakte voor Stuttgart de enige treffer.