Meer buitenlandse verkeerszondaars betalen boete sinds start www.verkeersboeten.be

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sinds de lancering van de website www.verkeersboeten.be hebben een pak meer buitenlandse overtreders hun boetes betaald. In totaal waren de buitenlandse betalingen sindsdien goed voor 1,7 miljoen euro. Dat meldt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag. Deze zomer ging het Crossborderproject van start. Het gaat om een samenwerking tussen FOD Justitie, de Federale Politie en de FOD Mobiliteit met als doel de inning van verkeersboetes vlotter te doen verlopen. Tegelijkertijd werd www.verkeersboeten.be gelanceerd. Belgische en buitenlandse verkeerszondaars kunnen op die website terecht met al hun vragen over de boete en worden aangemoedigd om via deze site ook hun boetes te betalen.

Drie maanden na de opstart zijn de resultaten veelbelovend, zegt minister Geens. Van de buitenlandse overtreders betaalden er in de maanden juli en augustus 80 procent hun boete, waarvan 16 procent via de website. Voor de uitrol van het Crossborderproject was dat in dezelfde periode 60 procent. Belgen betalen sinds de lancering 3,59 procent van de boetes online. Wie vragen heeft over de betaling van de boete via de website kan terecht bij het callcenter. Dat kreeg de voorbije drie maanden al 26.000 oproepen.

"Ik ben verheugd met deze cijfers, die bewijzen dat het Crossborderproject zijn vruchten afwerpt", aldus minister Geens. "Betere inning van boetes zorgt voor een betere verkeersveiligheid. Een overheid die investeert in goede technologieprojecten plukt daar de vruchten van. Niet alleen qua inning van de boetes maar ook de werklast daalt bij de agenten, die daardoor andere taken kunnen uitvoeren zoals meer controles op straat."

bron: Belga