Jupiler Pro League - Club Brugge boekt weinig overtuigende zege tegen KV Mechelen en is opnieuw leider

Club Brugge heeft de zevende speeldag van de Jupiler Pro League ingezet met een 2-0 overwinning tegen KV Mechelen. Wesley Moraes (8.) en Dion Cools (45.) zorgden in het Jan Breydelstadion voor de doelpunten. Blauw-zwart neemt voorlopig de leiding weer over van Sporting Charleroi, Mechelen wacht nog steeds op zijn eerste competitiezege. Club Brugge bepaalde het tempo en opende bij de eerste kans meteen de score. Zomeraanwinst Saulo Decarli stuurde Ruud Vormer goed diep. De Nederlander van blauw-zwart zocht Anthony Limbombe aan de tweede paal, maar via Mechelen-doelman Colin Coosemans viel het leer in de voeten van Wesley Moraes. De Braziliaanse spits nam het geschenk dankbaar aan en knalde de 1-0 binnen. De thuisploeg controleerde de partij en bleef gevaarlijker dan een volkomen onmondig KV Mechelen. Brandon Mechele besloot op het halfuur op de paal en het doelpunt van Abdoulay Diaby werd afgekeurd wegens een duwfout. Op slag van rust verdubbelde Dion Cools met een afgeweken schot dan toch de voorsprong: 2-0 na een povere eerste helft.

Weinig beterschap in het tweede luik, al herstelde KV Mechelen wel het evenwicht. De bezoekers kwamen in de slotfase zelfs een aantal keer gevaarlijk opzetten. Invaller Nicklas Pedersen trapte een metertje naast, Brugge-doelman Ethan Horvath plukte de plaatsbal van Tim Matthys. Diezelfde Matthys kreeg uit stilstaande fases nog twee vrije schietkansen, maar het vizier van de Mechelse flankspeler stond niet op scherp. Via invaller Dennis kon een mak Club op de counter ook nog eens dreigen. De Brugse revelatie van het seizoensbegin koos voor eigen succes en besloot in het zijnet.

Club Brugge staat met 18 op 21 opnieuw aan de leiding. Charleroi kan zaterdag mits een thuisoverwinning tegen Waasland-Beveren wel opnieuw de koppositie inpalmen. KV Mechelen verzamelde amper vier punten en bevindt zich in de kelder van het klassement.