Fernando Gaviria triomfeert na "lastige sprint" tijdens Kampioenschap van Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) was vrijdag de eerste Colombiaan ooit die op het podium van het Kampioenschap van Vlaanderen stond te blinken met een Vlaamse Leeuwentrui, voorbehouden voor de winnaar. Het goudklompje van Patrick Lefevere nam in de sprint te Koolskamp op indrukwekkende wijze de maat van iedereen. Mogelijk kan hij morgen/zaterdag in de Primus Classic zijn zege van vorig jaar nog eens overdoen. Daarna trekt de Colombiaan naar het WK.

"Het is altijd leuk een trui te mogen aantrekken. En dan volgde nog een soort hymne. De Vlaamse Leeuw? Ik zal dat eens aan mijn entourage moeten vragen", zei Gaviria. "Het was vandaag een lastige sprint. Eigenlijk is elke massaspurt dat. Ik moet dan ook mijn gehele ploeg bedanken voor het werk dat ze verricht hebben. Ik kon er perfect uitkomen. Het doet altijd deugd een zege te boeken. Of ik klaar ben voor het wereldkampioenschap? Ik las morgen nog een ultieme test in tijdens de Primus Classic. Daarna trek ik naar Noorwegen. Of ik echt in topconditie ben, zullen die zeven uur koers in Bergen wel uitwijzen", lachte Gaviria.

Even leek het erop dat Dylan Groenewegen het zou halen in de massasprint, maar dan kwam Fernando Gaviria als een speer naar voren. De Colombiaan haalde het voor de neus van de Nederlander.

"Ik dacht ook even dat ik gewonnen spel had ,maar dan kwam die Colombiaan in de laatste honderd meter over me heen", sakkerde Groenewegen. "Jammer, weer geen prijs in Koolskamp. Ik was wat ziek deze week en daardoor verloor ik op het einde veel energie. Ik ken het hier wel. Twee jaar geleden was ik ook dicht bij een overwinning, maar ik kwam toen ten val en brak mijn knie. Dus ik mag vandaag niet klagen. Gaviria was vandaag sterker. Ik hoop nu wat te recupereren en dan ga ik morgen weer vol aan de bak in de Primus Classic."

bron: Belga