Davis Cup – Zege tegen Darcis is “één van de mooiste overwinningen uit carrière” Kyrgios

Davis Cup - Zege tegen Darcis is "één van de mooiste overwinningen uit carrière" Kyrgios

Nick Kyrgios (ATP 20) klopte vrijdag Steve Darcis (ATP 77) na een zware vijfsetter met 6-3, 3-6, 6-7 (5/7), 6-1 en 6-2 in de tweede wedstrijd van de halve finale van de Davis Cup tussen België en Australië. De tussenstand is nu 1-1. “Gezien het belang van de Davis Cup, is dit één van de mooiste overwinningen uit mijn carrière”, liet het Australische woelwater vrijdag op de persconferentie optekenen. “De wedstrijd was zeer lastig, voor het Belgische publiek”, verklaarde Kyrgios. “Deze competitie is voor mij heel belangrijk. Ik heb me heel goed voorbereid op dit weekend.”
Het Australische nummer één neemt het zondag in de vierde wedstrijd normaal gezien op tegen David Goffin (ATP 12), die eerder op de dag België op voorsprong had gebracht door John Millman (ATP 185) met 6-7 (4/7), 6-4, 6-3 en 7-5 te verslaan. “Het wordt een moeilijke wedstrijd, dat is zeker. Ik heb vertrouwen, maar zondag wordt het een andere wedstrijd”, aldus Kyrgios, die in zijn drie duels met Goffin telkens aan het langste eind trok.
Kyrgios keek tegen een 1-2 achterstand in sets aan tegen Darcis, maar wist alsnog het tij te keren. “Ik ben heel fier op de manier waarop Nick in de vierde set weer opstond”, zei de Australische kapitein Lleyton Hewitt. “Steve Darcis is een heel goede speler, maar met hoogtes en laagtes. Hij is in staat het beste naar boven te halen, zeker in de Davis Cup.”

bron: Belga