Davis Cup - Steve Darcis ging tot het uiterste tegen Kyrgios

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis (ATP 77) heeft opnieuw een indrukwekkende Davis Cup-wedstrijd afgewerkt. Hij slaagde er echter niet in het duel met Nick Kyrgios (ATP 20) winnend af te sluiten. De Australiër won met 6-3, 3-6, 6-7 (5/7), 6-1 en 6-2 en bracht zijn land zo op 1-1 na de eerste dag van de halve finale. "Ik heb doorgezet en heb alles gedaan wat ik kon", vertelde Darcis vrijdag op de persconferentie. 'Shark' kwam 2-1 voor in sets, maar vanaf de vierde set ging het bergafwaarts. "Ik was een beetje vermoeid in de vierde set, en liet het hoofd wat hangen bij twee breaks achterstand", gaf de Luikenaar toe. "Maar in de vijfde set heb ik me goed herpakt. Fysiek was ik nog oké, maar hij begon steeds beter te spelen. Het was geen slechte wedstrijd, het ontbrak me misschien aan wat ritme."

Darcis kwam nog terug op het wedstrijdbegin en de goede opslag van de Australiër. "Hij was heel sterk en serveerde zeer goed in die eerste set. Ik slaagde er niet in de bal terug te brengen. Maar ik heb doorgezet." Zondag is het de beurt aan David Goffin (ATP 12) om Kyrgios in de ogen te kijken. "Als het mij lukt om het goed te doen tegen hem, dan kan David dat ook. Hij is niet onbespeelbaar. Maar zondag is een andere dag."

Kapitein Johan Van Herck weet nog niet wie hij zaterdag zal laten aantreden in het dubbelspel tegen Jordan Thompson en Jordan Peers, nummer 2 van de wereld in de specialiteit. "Eerst moeten alle emoties wat wegebben, zaterdagmorgen volgt de analyse en zullen we beslissen. Er is nog niets beslist. We houden alle opties open", aldus Van Herck.

bron: Belga