Antwerpse Justitie zamelt met ‘Paleisrun’ ruim 11.200 euro in voor goede doel

Antwerpse Justitie zamelt met 'Paleisrun' ruim 11.200 euro in voor goede doel

In het Antwerpse justitiepaleis is vrijdag een sponsorloop georganiseerd ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Iedereen die voor Justitie werkt kon eraan deelnemen. Rechters, parketmagistraten, advocaten en griffiers hingen hun smetteloze toga’s en nette pakken enkele uren aan de haak om in een meer sportieve outfit rond het justitiepaleis te rennen. De allereerste ‘Paleisrun’ bracht meteen 11.217 euro in het laatje. De sponsorloop ging om 15 uur van start. Het parcours startte in de wandelzaal en leidde dan langs de tuin aan de achterkant naar de zij- en voorkant van het paleis. Vervolgens ging het opnieuw langs de tuin naar de achterkant van het paleis om weer te eindigen in de wandelzaal. Goed voor een afstand van ongeveer achthonderd meter.
Er namen tien ploegen aan de Paleisrun deel, die uit lopers en supporters bestond. De lopers namen minstens één rondje voor hun rekening en wisselden elkaar af door een estafettestok door te geven. Om 20 uur was de wedstrijd afgelopen. De ploeg van het parket had op vijf uur tijd 134 keer rond het justitiepaleis gelopen en behaalde de prijs van de meeste rondes. De ploeg van de rechtbank van eerste aanleg wist dan weer het meeste geld op te halen en won in die categorie.
Naast de sponsorloop werd er ook geld ingezameld met de verkoop van gebakjes, drank en hamburgers, waardoor het totaalbedrag nog wat hoger zal liggen.

bron: Belga