Waterlekken bij herstellingswerken in Brusselse spoortunnel onder controle

Waterlekken bij herstellingswerken in Brusselse spoortunnel onder controle

De waterlekken die voor enige vertraging zorgden bij de herstellingswerken die spoornetbeheerder Infrabel uitvoert op de sporen in de spoortunnel tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman zijn onder controle. De heropening blijft voorzien op maandag 18 september. Gisteren werd bekend dat de waterlekken die voor water op het spoor zorgden nog tot dinsdag voor overlast zorgden in de getroffen spoortunnel. Een gespecialiseerd bedrijf vond de oorzaak, een oud riool, en vandaag zijn de waterlekken onder controle. De extra funderingswerken die de waterlekken tegengaan, zijn wel nog altijd aan de gang.

“De vele regenval kan misschien nog voor een nieuwe impact of problemen zorgen, maar dat hebben we niet in de hand”, aldus Infrabel-woordvoerder Frederic Petit. De streefdatum voor de heropening van de sporen van 18 september wordt behouden. “Al is de deadline strak”, geeft Petit toe.Slechts één van de twee sporen openen is geen optie, want door de beperking van de plaats in de tunnel wordt het ene spoor gebruikt voor het af- en aanvoeren van materiaal terwijl het andere hersteld wordt.

Vanaf zaterdag moeten beide sporen hernieuwd zijn en wordt er met een werktrein ballast verdeeld over een afstand van 700 meter op beide sporen. Zondag staat dan in het teken van werken aan de seininrichting, de controle van de bovenleiding en het testen van de nieuwe spoorinfrastructuur.

bron: Belga