Oostende en Gent strijden zondag in onderlinge confrontatie met mes op de keel

Oostende en Gent strijden zondag in onderlinge confrontatie met mes op de keel

Dé affiche van speeldag zeven in de Jupiler Pro League wordt het duel van zondagavond tussen KV Oostende en AA Gent. Beide ploegen begonnen het seizoen met steile ambities maar prijken na zes wedstrijden helemaal onderin het klassement. KV Oostende kon pas op de vorige speeldag, op het veld van KV Mechelen, een eerste puntje sprokkelen. Trainer Yves Vanderhaeghe geniet heel wat krediet bij KVO’s sterke man Marc Coucke, maar bij een nieuwe nederlaag lijkt zijn stoel toch meer dan ooit te wankelen. Hetzelfde geldt voor Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent. De Buffalo’s kennen voorlopig een rampseizoen met naast een onverwacht snelle exit in Europa ook een heel magere 3 op 18 in de competitie. HVH leek na het binnenhalen van de titel in 2015 onaantastbaar in Gent, maar moet nu toch ook vrezen voor zijn positie. Hoogspanning dus zondagavond in Oostende, waar om 18 uur wordt afgetrapt.

Club Brugge en KV Mechelen openen speeldag zeven morgenavond (20u30) met een duel in Jan Breydel. Blauw-zwart verloor vorige week met 2-1 van Moeskroen en speelde zo zijn maximum kwijt. Mechelen bengelt met 4 op 18 onderin de stand.Zaterdag staan vier wedstrijden op het programma. Anderlecht tracht het 3-0 verlies bij Bayern München in de Champions League door te spoelen met een goeie prestatie op het veld van KV Kortrijk. Beide teams parkeren voorlopig in de middenmoot met 8 punten, vooral voor kampioen Anderlecht en zijn fel bekritiseerde coach Weiler is dat een teleurstelling. Om 20 uur verdedigt Charleroi zijn knappe koppositie in het klassement in een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Op hetzelfde moment speelt Lokeren gastheer voor Antwerp. Verder is er ook de Limburgse derby tussen STVV en Genk (20u30).

Zondagnamiddag (14u30) ontvangt Zulte Waregem, dat vandaag/donderdag eerst nog Europees speelt tegen Nice, het verrassende Moeskroen. Om 18 uur is er dus Oostende/Gent en de speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met een partij tussen Eupen en Standard, ook twee teams op de sukkel.

bron: Belga