Brantano strikt Aardman

door
Belga
Leestijd 1 min.

De reclamespots voor de vernieuwde Brantano zijn van de gerenommeerde Britse animatiestudio Aardman. Het is voor het eerst dat een Belgisch reclamebureau samenwerkt met de bekende animatiestudio. Aardman is onder meer bekend van Chicken Run, Wallace & Gromit of Shaun the Sheep. Ze werken met figuurtjes in klei, waarvan telkens een foto wordt gemaakt, wat uiteindelijk een film wordt. Aardman maakte voor Brantano een eerste spot, die al enkele weken draait op de commerciële zenders. Een tweede filmpje volgt.

Brantano ging voor zijn reclamecampagne voor de nieuwe winkels in zee met reclamebureau mortierbrigade en acteur en regisseur Tom Van Dyck, die mee zorgde voor de creatieve insteek. Het was hun idee om bij Aardman in Bristol aan te kloppen. "We hebben het hen gevraagd en ze toonden interesse. Na onze scripts te hebben gezien waren ze enthousiast. Een droom die uitkomt", aldus Van Dyck, naar eigen zeggen een grote fan van Aardman.

Kost een reclamespotje door een bekende studio als Aardman niet handenvol geld? Dat blijkt mee te vallen. Ze deden het voor "een prijsje", aldus Dieter Penninckx, ceo van FNG, eigenaar van Brantano.

bron: Belga