Burgemeester Seattle treedt terug na beschuldigingen van seksueel misbruik

Burgemeester Seattle treedt terug na beschuldigingen van seksueel misbruik

De burgemeester van de Amerikaanse stad Seattle heeft zijn ontslag aangekondigd nadat hij opnieuw beschuldigd werd van seksueel misbruik. Dinsdag bracht de Seattle Times dat burgemeester Ed Murray zijn jongere neef had misbruikt in de jaren zeventig. Murray ontkent de beschuldigingen, maar zet toch een stap terug omdat hij niet wil dat “persoonlijke aangelegenheden” de werking van de overheid belemmeren. Murray zou zijn neef, toen 13 jaar, in het midden van de jaren zeventig hebben verplicht om seks met hem te hebben. Dit brengt het aantal aanklachten van misbruik tegen de burgemeester van Seattle op vijf.
Murray liet in een verklaring optekenen dat “hoewel de beschuldigingen niet waar zijn, is het belangrijk dat mijn persoonlijke aangelegenheden de werking van de stadsoverheid ten dienste van de bevolking niet belemmeren”.
De 62-jarige burgemeester zei nog “trots te zijn op zijn verwezenlijkingen”, maar dat het gezien de beschuldigingen “voor de stad beter is dat ik een stap terugzet”.
Murray is sinds 2014 burgemeester van de stad in het noordwesten van de Verenigde Staten en is een voorvechter voor homorechten. Dat er sinds april van dit jaar beschuldigingen van seksueel misbruik opduiken maakt volgens de, vanaf woensdag, oud-burgemeester onderdeel uit van een politieke campagne tegen hem en zijn progressieve ideeën. De inwoners van Seattle trekken in januari volgend jaar naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen.

bron: Belga