Belgische mannen komen dubbel zo vaak klaar als vrouwen

Belgische mannen komen dubbel zo vaak klaar als vrouwen
Foto Pexels

Bijna de helft van de Belgische vrouwen komt zelden of nooit klaar tijdens een vrijpartij, terwijl dat het 85% van de mannen elke keer feest is. Het verschil is het gevolg van het feit dat vrouwen niet de stimulatie krijgen die ze nodig hebben.

Condoomfabrikant Durex ondervroeg 1.500 Belgen en Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar over hun ervaringen met orgasmes. Uit de enquête blijkt dat Belgische mannen nog wel wat seksuele opvoeding kunnen gebruiken. En vooral vrouwen zijn daar de dupe van.

Zo komen Belgische mannen twee keer zo vaak klaar tijdens een horizontale salsa. De helft van de vrouwen bereikt zelden of nooit een orgasme. De verklaring ligt bij de stimulatie die mannen denken te moeten geven.

Orgasmes of ik ben weg

De helft van de heren gelooft dat vaginale penetratie dé manier is om zijn vrouwelijke partner te doen kronkelen van genot. Terwijl meer dan de helft van de vrouwen duidelijk aangeeft dat ze manuele of orale stimulatie van haar clitoris nodig heeft om dat orgasme te bereiken.

Het onderzoek toont aan dat vier op de tien mannen denken dat een orgasme niet belangrijk is voor een vrouw om van seks te genieten. Maar: hetzelfde aantal vrouwen geeft aan dat het niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk is om van een geslaagd potje seks te kunnen spreken. En dat niet alleen: bijna een op de drie overweegt zelfs om haar partner te verlaten bij een gebrek aan orgasmes.

“Fysieke en mentale beïnvloeden elkaar”

Vier op de tien vrouwen antwoordt ook dat een orgasme voor haar moeilijk is, omdat ze er met haar hoofd niet altijd bij is: ik voel me moe of gestrest en kan me niet focussen. Seksuologe Goedele Liekens: “Het fysieke en mentale beïnvloeden elkaar wederzijds: krijg je niet de juiste stimulatie of weet je dat het maar van korte duur is, dan neem je misschien niet eens de moeite om je te focussen. Anderzijds voel je niet wat voor heerlijks er met je gebeurt, als je er met je gedachten niet bij bent natuurlijk.”