Anderlecht start met zorgen aan kampioenenbal

Anderlecht start met zorgen aan kampioenenbal
Belga / V. Lefour

Anderlecht opent zijn Champions League-campagne vanavond op het veld van Bayern München. Beide ploegen kenden geen geruisloze start van het seizoen en zijn op zoek naar een referentiepartij.

Anderlecht moet in de eerste wedstrijd van de groepsfase in de Champions League meteen vol aan de bak. De Brusselaars gaan op bezoek bij Bayern München, al vijf seizoenen op rij kampioen van Duitsland en een van de favorieten om de Beker met de Grote Oren te winnen. Maar beide ploegen kenden niet de verhoopte seizoensstart.

Paars-wit staat momenteel tiende in het klassement, met een voor de Brusselaars magere 8 op 18. De kwaliteit van het voetbal laat te wensen over en Sven Kums is daar de grootste dupe van. De toptransfer van Anderlecht werd door trainer René Weiler dit weekend uit de kern gelaten en even leek ook zijn afreis naar München in het gedrang te komen. Maar na een tussenkomst van manager Herman Van Holsbeeck mocht de middenvelder toch mee op de bus stappen.

Al ontkent Weiler dat er ooit een probleem met Kums is geweest. “Dit is een nieuwe wedstrijd. Ik heb nooit gezegd dat Kums er niet bij zou zijn tegen Bayern”, klinkt het ontwijkend.

“Hij verdient hier veel geld”

Ook bij de troepen uit Beieren is het niet allemaal peis en vree. Bayern ging dit weekend met 2-0 onderuit bij Hoffenheim en de nederlaag kreeg nog een staartje na een felbesproken interview van Robert Lewandowski. De Poolse topspits had zich kritisch uitgelaten over het transferbeleid van zijn club. Daarop reageerde Karl-Heinz Rummenigge, de sterke man bij de club, dat de aanvaller “hier veel geld verdient”. “Sommige mensen proberen meer de slimmerik uit te hangen dan zich te concentreren op deze sport”, voegde hij eraan toe.

Bayern-coach Carlo Ancelotti hoopt het incident te kunnen afsluiten. “Ik moet het met Lewandowski niet hebben over dat interview”, aldus de Italiaan. “Belangrijker is om met hem te praten over onze strategie voor het duel tegen Anderlecht. Dat is een sterk team met een mooie en duidelijke identiteit.”