Werk vlakbij de winkeldeur

Johnny Collart

Vér verhuizen, toch dichter bij je werk wonen? Johnny Collart ruilde ‘zijn’ Lidl in Seraing in voor de winkel in Marche-en-Famenne. Zijn vriendin werkt voor Lidl als logistiek medewerkster in het nieuwe distributiecentrum van Marche-en-Famenne. Nu wonen ze allebei vlakbij hun werk.

Geen auto meer nodig!

“Vroeger verloor mijn vriendin een uur per dag in de auto”, vertelt Johnny. “Omdat ik meteen in Marche-en-Famenne aan de slag kon, werken we nu op amper 2 en 4 kilometer van onze job bij Lidl.” Goed voor meer levenskwaliteit, want nu gaan ze gewoon te voet of met de fiets naar hun werk. Bij Lidl kan je vlot een andere winkel kiezen als werkplek.

Wonen én werken waar je wil“Een collega droomde ervan om in de Ardennen te wonen. Hij mocht switchen van Oostende naar Marche-en-Famenne”, vervolgt Johnny. Johnny ging zelf aan de slag in Schaarbeek, en daarna in enkele andere winkels. “Bovendien vul je je job bij Lidl flexibel in. Je vrije dag op een andere dag dan voorzien in de planning? Dan spreek je dat af met de store manager en je collega’s. Daar doet niemand moeilijk over”.

Flexibel komt van twee kanten

Voor wat hoort wat, natuurlijk. In drukke periodes werk je meer uren, in kalmere kan je recupereren. Flexibiliteit werkt bij Lidl echt in twee richtingen. En geen dag is hetzelfde. Die afwisseling houdt de job ook boeiend voor Johnny. “Vooral uit het contact met klanten haal ik voldoening. Mensen helpen: het is en blijft een leuk gevoel.”

Wordt vast vervolgd…

Omdat zijn vriendin en Johnny zo dichtbij huis werken, hebben ze nu veel meer tijd voor elkaar. Zo zit de balans tussen hun job en hun privéleven perfect. En daar wordt iedereen beter van.


Surf naar werkenbijlidl.be