Weerbericht – Week neemt buiige start

Maandagochtend trekt een regenzone snel weg naar het oosten. We krijgen dan opklaringen, maar ook buien, die geleidelijk intenser worden, met ook een groeiende kans op onweer. De maxima gaan van 12 tot 18 graden, meldt het KMI. Dinsdag wisselen opklaringen af met wolkenvelden die soms buien produceren. Een donderklap is mogelijk, vooral in het oosten van het land. ’s Namiddags wordt het in het westen zo goed als droog. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden.
Woensdag krijgen we een vrij krachtige wind met rukwinden in de buurt van 80 kilometer per uur. Donderdag waait het soms ook nog vrij krachtig met kans op rukwinden tot rond 65 kilometer per uur. Daarbovenop kunnen vrij actieve regenzones over ons land trekken. Woensdag krijgen we in het centrum van het land nog maxima rond 18 graden, maar donderdag blijft het kwik steken rond 16 graden.
Vrijdag en volgend weekend krijgen we rustiger weer, maar de kans op neerslag blijft aanwezig. De temperaturen geraken ook niet hoger dan 17 graden.

bron: Belga