Garbine Muguruza lost Pliskova af aan top van WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Garbine Muguruza prijkt vandaag voor het eerst in haar carrière helemaal bovenaan de wereldranglijst in het vrouwentennis. De Spaanse neemt de toppositie over van de Tsjechische Karolina Pliskova, die naar plaats vier zakt. Muguruza was zeker van de eerste plaats sinds de nederlaag van Pliskova in de kwartfinales van de US Open. Zelf ging Muguruza er in New York in de achtste finales uit. Pliskova voerde de ranking acht weken aan. De 23-jarige Muguruza, in 2016 winnares van Roland Garros en dit jaar van Wimbledon, is de 24e speelster die zich 's werelds nummer 1 mag noemen.

Op de ranking leidt Muguruza met een krappe marge van 65 punten voor de Roemeense Simona Halep, die tweede blijft. De Oekraïense Elina Svitolina wipt van vier naar drie. Achter Pliskova stijgt de Amerikaanse veterane Venus Williams van negen naar vijf.

Dé sprong op deze nieuwe ranking komt van Sloane Stephens. De 24-jarige Amerikaanse won voor eigen volk op Flushing Meadows haar eerste grandslam en stijgt 66 plaatsen naar nummer 17. Haar landgenote Madison Keys, verliezend finaliste, gaat vier banken vooruit en staat twaalfde.

Elise Mertens blijft op nummer 41 (-2) de beste Belgische voor Kirsten Flipkens (66e, +7) en Alison Van Uytvanck (98e, -1).

bron: Belga