Maingain past voor ‘Blind getrouwd’

Olivier Maingain
Belga / N. Maeterlinck

Olivier Maingain (DéFI), de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, weigert om twee kandidaten van de Franstalige versie van ‘Blind getrouwd’ te huwen. Het programma wordt morgen uitgezonden op RTL.

“Schepen van Burgerlijke Stand Jacqueline Destrée heeft de kwestie voorgelegd op het college en we hebben beslist het parket te vragen of alles wettelijk in orde was”, stelt Maingain in de kranten van Sudpresse. “Het parket van Brussel heeft geoordeeld dat het huwelijk mogelijk niet rechtsgeldig was en heeft ons ten zeerste afgeraden deel te nemen aan de uitzending.”RTL benadrukt dat er niets illegaal aan het huwelijk is. “De kandidaten hebben alle vrijheid om te weigeren als ze hun toekomstige partner ontmoeten”, is te horen.

Gelukkig getrouwd

Bij de start van het parlementaire jaar wil Olivier Maingain minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevragen over het programma. Hij wil bekijken of het College van procureurs-generaal een gemeenschappelijk standpunt kan innemen over de huwelijken, zodat overal op dezelfde manier wordt gereageerd en de programmamakers niet op zoek kunnen gaan naar de meest meegaande gemeente.

Aan Vlaamse kant zond VTM al twee druk bekeken seizoenen uit van het Deense format. Drie van de zeven gevormde koppels bleven ook na de uitzending gelukkig getrouwd.