Orkaan Irma – Zware materiële schade maar nog geen melding van slachtoffers na doortocht in Cuba

Orkaan Irma - Zware materiële schade maar nog geen melding van slachtoffers na doortocht in Cuba
Orkaan Irma - Zware materiële schade maar nog geen melding van slachtoffers na doortocht in Cuba

Orkaan Irma begeeft zich zaterdagavond (plaatselijke tijd) zeer traag van Cuba naar het Amerikaanse Florida. De doortocht in het Centraal-Amerikaanse land heeft wel voor heel wat materiële schade gezorgd. Officieel is er nog geen weet van dodelijke slachtoffers. Aan de noordkust van Cuba werden golven van zeven meter hoog gemeten. In de hoofdstad Havana, waar twee miljoen mensen wonen, was een cycloonalarm van kracht omdat het risico op overstromingen bestond. Toch bleef de kuststad grotendeels gespaard.
In de provincie Guantanamo, in het zuidoosten van het land viel zaterdag al bijna 40 cm regen, weet nieuwszender CBS. Door de hevige regenval en sterke winden zijn verschillende landbouwgebieden vernield, laten de autoriteiten weten, al moet een finale balans nog worden opgemaakt.
De orkaan is zaterdagavond (plaatselijke tijd) onderweg, zij het traag, vanuit de Caraïben naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse weerdiensten verwachten dat er in Florida tijdens de “mogelijk dodelijke storm” windstoten van 240 km/uur zullen worden gemeten
In de Caraïben vielen deze week al 25 doden door de doortocht van Irma.

Bron: Belga