Eerste editie XL 10 Miles trekt duizendtal deelnemers

De eerste editie van de XL 10 Miles, een loopwedstrijd doorheen de Brusselse gemeente Elsene, heeft zo’n duizend deelnemers getrokken. Dat meldt schepen van Sport Béa Diallo. De schepen toont zich meer dan tevreden over het verloop van de wedstrijd en ziet alle redenen om het evenement ook de komende jaren te organiseren. Deelnemers konden zowel een volle 10 mijl lopen als ervoor kiezen om 5 mijl af te leggen. De wedstrijd ging van start aan het Europees Parlement en liep vervolgens langs verschillende markante plekken van de gemeente, zoals de Matongéwijk, het Museum van Elsene, het Flagey-plein, de Vijvers van Elsene, de tuinen van de Abdij van Ter Kameren, het gemeentehuis, de Elsensesteenweg en de Sint-Bonifatiuskerk alvorens terug te keren naar de Esplanade voor het Europees Parlement, om daar te finishen. Ook de kinderen konden hun energie kwijt door samen met hun ouders een mijl af te leggen: twee lussen van 800 meter rond de Esplanade.
“Uiteindelijk hebben we zo’n duizend deelnemers geteld, wat heel goed is voor een eerste editie”, zegt schepen Diallo. “Er waren heel wat families met kinderen maar het niveau was tegelijkertijd ook behoorlijk professioneel. De winnaar is geëindigd in ongeveer 51 minuten, wat toch een scherpe tijd is.”
De schepen van Sport ziet een mooie toekomst voor de XL 10 Miles: “Dergelijke stadslopen zijn steeds meer in de mode, het is een uitgelezen manier om mensen aan het sporten te krijgen. Tegelijkertijd laten we de lopers ook Elsene ontdekken en brengen we de bewoners van onze gemeente, die toch van een 70-tal verschillende nationaliteiten zijn, samen voor een leuk evenement.”

bron: Belga