Gebouw van zes verdiepingen geëvacueerd in Leuven door waterlek

In de Vanden Tymplestraat in Leuven is zaterdag in alle vroegte een flatgebouw van zes verdiepingen geëvacueerd omwille van een waterlek op de hoogste verdieping. De meeste bewoners konden opgevangen worden door vrienden of familie maar twee bejaarde mensen werden opgevangen in het ziekenhuis. Dat meldt de Leuvense lokale politie. “Het gaat om een kapotte boiler in het appartement op de hoogste verdieping”, zegt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense politie. “In die flat was niemand meer aanwezig maar het water is doorheen het hele gebouw gelekt. Dat is vanochtend vroeg, kort voor 05.00 uur opgemerkt en toen zijn de hulpdiensten verwittigd.”
Het gebouw is minstens tijdelijk onbewoonbaar en werd volledig ontruimd. De meeste bewoners kregen onderdak bij vrienden of familie maar twee bejaarde bewoners werden naar het zieknhuis gebracht, één naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg en één naar het Heilig Hart-ziekenhuis.
“Die mensen zijn niet gewond maar zijn enkel naar het ziekenhuis gebracht om daar opgevangen te worden”, aldus de politie. “Eén van hen moest ook door het raam geëvacueerd worden omdat het niet meer veilig was om de rolstoellift te gebruiken.”
De stadsdiensten gaan nu de stabiliteit van het gebouw nakijken.

bron: Belga