Weerbericht – Herfstweer houdt ook volgende week aan

Weerbericht - Herfstweer houdt ook volgende week aan

Niet alleen dit weekend maar ook nog volgende week krijgen we herfstweer met perioden van regen en vooral naar woensdag toe ook veel wind. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het zwaarbewolkt met veel regen en wind. De maxima liggen rond 16 graden. In de nacht trekt de regenzone weg, maar er kunnen nog buien tot ontwikkeling komen. De windkracht neemt ook af. Het kwik daalt tot rond 14 graden in het centrum. Morgen wisselen brede opklaringen af met zwaarbewolkte perioden. Er kunnen fikse buien met onweer tot ontwikkeling komen, waarbij rukwinden tot 50 km/u mogelijk zijn. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden.

Zondag begint de dag op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Aan de kust zijn evenwel enkele buien mogelijk. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken, die plaatselijk tot een buitje kunnen leiden. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind waait eerst zwak tot matig om later in kracht toe te nemen tot matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. ’s Avonds en in de loop van de nacht kan men zich verwachten aan rukwinden van 50 tot 70 km/u. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.Maandag blijft het vrij fris, winderig en wisselvallig weer met enkele buien die soms gepaard gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten in het binnenland. Aan de kust is de wind soms krachtig. Rukwinden van 50 tot 70 km/u worden verwacht.

Ook op dinsdag blijft het wisselvallig en fris, met enkele buien. De westzuidwestelijke wind zal tijdelijk nog matig waaien. In de avond neemt de wind in kracht gevoelig toe. Hij wordt vrij krachtig of soms krachtig uit het zuidzuidwesten. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden.

Woensdag en donderdag bevinden er zich vrij actieve regenzones boven ons land. Het blijft erg winderig. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit westelijke of zuidwestelijke richtingen. De maxima liggen tussen 15 en 18 of 19 graden. Vrijdag wordt het rustiger, maar blijft het fris met kans op neerslag.

bron: Belga