Leidingbreuk Brussel – Plaatselijk verkeer verloopt moeizaam door zinkgat in Sint-Joost-ten-Node

Leidingbreuk Brussel - Plaatselijk verkeer verloopt moeizaam door zinkgat in Sint-Joost-ten-Node

Het plaatselijk verkeer rond het zinkgat in Sint-Joost-ten-Node verloopt moeizaam vanmorgen, laat Brussel Mobiliteit weten. Aan de mensen die uit Leuven komen, wordt er gevraagd alternatieve invalswegen te zoeken. “Er zijn alternatieven voor de mensen die vanuit Leuven komen. Zo kunnen ze Brussel inrijden langs het Leonardkruispunt, langs de Ring aan de kant van Zaventem en zo via de Leopold III-laan en de Rogierlaan of langs de Ring via de Van Praetbrug en langs het kanaal”, legt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit uit.

De lokale wegomleidingen tussen het Meiserplein en het centrum van Brussel die donderdagnamiddag werden ingesteld, zijn nog altijd van kracht voor het plaatselijk verkeer en het openbaar vervoer. Specifiek gaat het om lijn 29 van de MIVB en de buslijnen van De Lijn tussen Leuven en Brussel.Wanneer het 36 vierkante meter grote zinkgat gedicht wordt, is mogelijk in de loop van de dag duidelijk. Vivaqua voert vanmorgen nog de laatste inspecties uit. “Vooraleer we de buizen kunnen herstellen moeten we eerst een volledig controle van het lokale netwerk doen op andere lekken”, stelt Serge Deridder van Vivaqua. Donderdagnamiddag ontstond er namelijk nog een tweede kleiner zinkgat.

Zo’n 200 personen die rond het grote zinkgat wonen zijn nog altijd geëvacueerd, omdat de stabiliteit van de woningen niet verzekerd kan worden.

bron: Belga