Jupiler Pro League - Anderlecht knoopt tegen Lokeren weer aan met de zege

Anderlecht heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 3-2 gewonnen van Sporting Lokeren. De landskampioen zette een 1-2 achterstand bij de rust in de tweede helft nog om in een 3-2 overwinning en boekte zo zijn eerste competitiezege sinds de tweede speeldag. In de stand komt paars-wit na een vier op zes met acht punten op de zevende stek terecht, Lokeren is tiende met zes punten. Na de vijf op vijftien en de Champions League-clash tegen Bayern München in het verschiet schudde coach René Weiler zijn elftal flink dooreen voor de komst van Lokeren. Matz Sels moest zijn plaats in doel afstaan aan kampioenenmaker Frank Boeckx, die zijn rentree vierde na een rugblessure. Voor het overige verschenen ook Olivier Deschacht, Lukasz Teodorczyk, Massimo Bruno, Leander Dendoncker en Andy Najar aan de aftrap. Ook voor Najar was het een terugkeer nadat een blessure hem maanden van de velden had gehouden. Opvallend, Sven Kums geen kreeg zelfs geen plaats op de paars-witte bank.

Het hielp Anderlecht niet vooruit in een chaotische eerste helft. De thuisploeg kwam nochtans al snel op voorsprong via de eerste treffer in Brusselse loondienst voor Everton-huurling Henry Onyekuru, maar de tegentreffer hing al bijna even snel tegen de netten. Boeckx hield de thuisploeg nog twee keer recht, maar moest zich bij de derde poging van Marko Miric toch gewonnen geven. Met de rust in zicht kwam Lokeren zelfs op voorsprong na een knappe schuiver van Ari Skulason, al ging Boeckx niet helemaal vrijuit bij dat doelpunt.

Na de pauze claimde de thuisploeg twee keer al dan niet terecht een strafschop en bleef het opletten voor de Lokerse counters. De bezoekers werden echter moe en na 77 minuten viel de gelijkmaker dan toch via Onyekuru, de tweede van de avond voor de Nigeriaanse aanvaller. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Lukasz Teodorczyk met de 3-2 voor de verlossing, de 4-2 van Onyekuru belandde nog tegen de paal.

Zaterdag openen Moeskroen en Club Brugge de debatten om 18u00. De Bruggelingen leden nog geen puntenverlies, maar mogen zich op een uitverkocht Le Canonnier ongetwijfeld verwachten aan een moeilijke avond. De Henegouwers pakten een knappe 10 op 15 en draaien daarmee eveneens bovenaan mee. Om 20u00 nemen revelaties Antwerp (10/15) en STVV (12/15) het tegen elkaar op op de Bosuil. Antwerp, dat zijn drie uitmatchen allemaal won, zal ook in eigen huis eens de volle buit willen pakken. Waasland-Beveren ontvangt tegelijkertijd op de Freethiel Eupen. Zulte Waregem en Kortrijk ten slotte sluiten de voetbalavond (om 20u30) af met een altijd beladen Zuid-West-Vlaamse derby.