De nieuwste trends om in shape te blijven

Aqua Stand Up
Foto Aqua Stand Up

Ben je het beu om baantjes te trekken in het zwembad, muren te beklimmen of kilometers af te malen op een hometrainer? Dan zijn deze nieuwe sporty trends misschien wel geknipt voor jou!

Aqua Stand Up: de vervanger van paddleboarding

Aqua Stand Up is geïnspireerd op peddelsurfen op zee en bestaat uit fitnessoefeningen (buikspieren, squats…) die je rechtop uitvoert op een plank in het zwembad. Je werkt aan je evenwicht, versterkt je rug en gewrichten, en krijgt er een strakke buik van. De sessies duren gemiddeld 45 minuten. Sommige lessen gebruiken ook yogastandjes.

Aqua Yoga: relaxen in het water

Aqua Yoga
Foto Wavebreakermedia


Of je nu yoga doet of niet, als je eens lekker wilt ontspannen dan is Aqua Yoga een must. Denk traditionele yoga, maar dan in een ondiep zwembad. De oefeningen zijn heel soft en gebaseerd op twee belangrijke bewegingen: de golf en de spiraal. Alles draait hier om stretchen en ademhaling. En de massage van het water is zalig. Je kan al Aqua Yoga beoefenen op verschillende plekken in België en steeds meer spa’s en sportcomplexen surfen mee op de golf. Een sessie kost ongeveer 30 euro.

SurfSet Fitness: urban surfing

Surfset fitness
Foto 8stet active spa

Goed nieuws: je hoeft helemaal geen Kelly Slater te zijn om mee te springen op de SurfSet Fitness golf. Da’s een surfplank op drie ballen, uitgevonden door een Amerikaanse surfer. Je begint plat op je buik, in een gymzaal, en leert de basisbewegingen van het surfen. Alsof je midden op de golven drijft. Meer info op de Facebookpagina van SurfSet Fitness Europe.

Immersive cycling: Een koers om van weg te dromen

Immersive Cycling
Foto Jabob Ammentorp Lund

Neem een duik in een parallelle wereld, met behulp van HD-video’s die op een scherm in de zaal geprojecteerd worden. Het concept van ‘immersive cycling’ is dat je in het zadel kruipt voor een virtuele reis. Amsterdam, Stockholm, Parijs, Barcelona of Nieuw-Zeeland: het fenomeen duikt zowat overal ter wereld op. Houd dus zeker je ogen open, want binnenkort ook vast en zeker bij ons.

Boulderen: een blokje om klimmen

Boulderen
Foto Takoburito

Tijdens je lunchbreak of in het weekend blokken gaan beklimmen in een zaal wordt zo stilaan een echte hype. Boulderen beoefen je zonder touw of klimgordel en is ook een heel leuke gezinsactiviteit. De blokken zijn maximaal 4 meter hoog en vallen doe je op een dikke matras. De grootste boulderzaal van België, die vind je bij BeBloc.

 

Maïté Hamouchi