Vuelta - Leuvenaar Sander Armée verrast met knappe ritzege op Santo Toribio de Liébana

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sander Armée (Lotto Soudal) heeft vandaag de achttiende etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 169 kilometer tussen startplaats Suances en de aankomst bovenop de Alto Santo Toribio de Liébana soleerde de Leuvenaar naar de zege. Armée hield de Kazak Aleksey Lutsenko (Astana) en de Italiaan Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) af. Leider Chris Froome (Sky) pakte in het slot nog extra tijd op concurrent Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). Na een razendsnel openingsuur slaagde een groep vluchters er eindelijk in om weg te rijden. Een twintigtal renners, met onder meer Armée, de Fransman Julian Alaphilippe (Quick-Step), de Italianen Matteo Trentin (Quick-Step) en Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), de Spanjaarden Marc Soler (Movistar) en José Joaquin Rojas (Movistar) en de Kazak Alexey Lutsenko (Astana).

In het peloton ontbond Alberto Contador (Trek-Segafredo) zijn duivels op de Collada de la Hoz, de voorlaatste helling van de dag, maar El Pistolero geraakte niet weg. Dat lukte Fabio Aru (Astana) wel. De Italiaan pakte anderhalve minuut, maar moest aan de aankomst uiteindelijk tevreden zijn met een tiental seconden voorsprong op de groep-Froome. Froome zelf sloeg in de slotkilometers nog een gat met Nibali, die zo opnieuw op extra achterstand werd gezet.

Vrijdag wacht de renners opnieuw een heuvelachtige etappe. Na 149,7 kilometer met start aan het Parque Natural de Redes gaat het de hele dag op en af om aan te komen in het centrum van Gijon.

Bron: Belga