Orkaan Irma – Tientallen klanten van Tui in Caraïbisch gebied overgebracht naar ander hotel

Orkaan Irma - Tientallen klanten van Tui in Caraïbisch gebied overgebracht naar ander hotel

Tui Belgium heeft op Cuba en de Dominicaanse Republiek een zeventigtal Belgische reizigers overgebracht naar een ander hotel. Dat heeft de reisorganisator vandaag meegedeeld. Het gaat om een voorzorgsmaatregel voor de komst van Irma, een orkaan van categorie 5. In Samana, in het noorden van de Dominicaanse Republiek, werd een zestigtal reizigers uit voorzorg uit een accommodatie geëvacueerd. De Belgische toeristen werden, na een bustransfer van vier uur, uiteindelijk ondergebracht in een resort in de meer zuidelijk gelegen hoofdstad Santo Domingo. In de Cubaanse vakantieregio Varadero werden dan weer twaalf toeristen door de lokale overheid overgebracht naar een andere hotel.

“Het gaat in de eerste plaats om voorzorgsmaatregelen”, zegt Piet Demeyere, woordvoerder van Tui. “Het ziet er bijvoorbeeld naar uit dat de schade op de Dominicaanse Republiek wel zal meevallen, omdat de storm zich meer noordelijk verplaatst. Maar we weten nu tenminste honderd procent zeker dat iedereen in veiligheid is.”Ook reisorganisator Thomas Cook had woensdag al een tiental reizigers in Plata, op de Dominicaanse Republiek, overgebracht naar een ander hotel.

Tui deelt voorts nog mee dat zijn vluchten naar de regio de komende dagen gewoon plaatsvinden. Wel werden de reizigers voor Varadero in Cuba (vrijdag) of Miami in Florida (zaterdag) gecontacteerd met het advies om de reis uit te stellen. “Zowat 10 procent is daar ook op ingegaan”, aldus Demeyere. Reizigers die dat willen, kunnen hun reis tot 10 september kosteloos omboeken.

bron: Belga