Orkaan Irma - Gouverneur van Georgia laat kustzone evacueren

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gouverneur van Georgia heeft vandaag de verplichte evacuatie bevolen van de kustzones van de zuidoostelijke Amerikaanse staat. Het bevel treedt zaterdag in werking, net voor de verwoestende orkaan Irma mogelijk doorheen de staat zal razen. Het volledige district van Chatham, met bijna 300.000 inwoners van wie de meeste in de toeristische trekpleister Savannah wonen, is betrokken. Maar ook de rest van de kuststrook valt onder het verplichte evacuatiebevel.

Gouverneur Nathan Deal heeft ook 5.000 leden van de Nationale Garde gemobiliseerd. In Florida zijn eerder al 200.000 mensen opgeroepen om te evacueren. Daar zou Irma zaterdagavond (lokale tijd) aan land kunnen gaan. Op de luchthaven van Orlando zullen er vanaf zaterdagnamiddag geen commerciële vluchten meer plaatsvinden. Ook Cuba bereidt zich voor op Irma: daar is het alarmniveau in zeven provincies verhoogd. Het gaat om provincies in het centrum en het oosten van het land.

Irma raasde woensdag en donderdag door de Caraïben en richtte daar zware schade aan. Naar schatting 1,2 miljoen mensen op de Caraïben zijn getroffen door de orkaan.

Bron: Belga