TUI Belgium laat vluchten naar Caraïbische gebied gewoon doorgaan

TUI Belgium laat vluchten naar Caraïbische gebied gewoon doorgaan

Reisorganisator TUI Belgium laat zijn vluchten naar het Caraïbische gebied de komende dagen gewoon doorgaan. Reizigers die dat willen, kunnen hun reis tot 10 september wel kosteloos omboeken. Dat deelt TUI Belgium vandaag mee. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) zei gisteren dat Irma was uitgegroeid tot een orkaan van categorie vijf, met andere woorden een “extreem gevaarlijke orkaan”. De orkaan trekt momenteel over de Caraïben, later deze week zou ze ook over Florida trekken.

Verschillende vluchten van TUI Belgium zetten de komende dagen koers naar het Caraïbische gebied. Deze namiddag vertrekt al een vlucht naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Vrijdag staat er een vlucht op het programma naar Cancún in Mexico en Varadero in Cuba. Zaterdag vliegt TUI Belgium opnieuw op Punta Cana en op Miami.“Bij geen enkele van deze vluchten is de landing voorzien op de dag dat de orkaan Irma over de regio zou trekken. De vluchten gaan dus door zoals oorspronkelijk gepland”, zegt TUI Belgium in een persbericht. De reisorganisator blijft het traject van de orkaan en de situatie ter plaatse monitoren. Van zodra de aanpak wijzigt, worden de klanten op de hoogte gebracht, klinkt het.

Klanten die de komende dagen moeten afreizen maar hun reis liever omboeken, kunnen dat kosteloos. Ze kunnen kiezen voor een andere bestemming of dezelfde reis op een latere datum.

Gisteren besliste reisorganisator Thomas Cook al om een speciaal interventieteam naar de Dominicaanse Republiek te sturen om reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig. Reizigers van Thomas Cook die nog moeten vertrekken naar de Caraïben kunnen tot zondag 10 september kosteloos wijzigen of annuleren.

bron: Belga