De Lijn Oost-Vlaanderen onderzoekt klacht van studente over respectloze buschauffeur

De Lijn Oost-Vlaanderen onderzoekt klacht van studente over respectloze buschauffeur

De Lijn Oost-Vlaanderen onderzoekt de klacht van een 20-jarige studente uit Melsele die op Facebook getuigde over een respectloze buschauffeur, die ervoor zou gezorgd hebben dat ze met haar hoofd tussen de deuren belandde. “Het incident zou gebeurd zijn bij een onderaannemer maar we gaan de camerabeelden opvragen en de chauffeur interpelleren”, zegt woordvoerster Marianne Thysebaert van De Lijn.
De studente schreef op Facebook over een rit op maandag van Sint-Niklaas naar Melsele. “Ik had gebeld om daar af te stappen en de buschauffeur reed met zeer hoge snelheid voorbij die halte waar ik moest afstappen. Ik zei ‘meneer’ om hem te vragen om aan de halte te stoppen waar ik moest zijn. Hij kneep letterlijk alle remmen dicht en ik vloog (iedereen in de bus vloog) naar voor. Als antwoord kreeg ik op een zeer arrogante manier en roepende manier ‘wat is ‘t, zijde gehaast ofwa?’

Volgens de vrouw was de chauffeur onbekwaam om zijn job uit te voeren. “Geschrokken van de buschauffeur zijn antwoord, liep ik met een verbijsterde blik richting de deur die hij al had geopend, in het midden van de bus, om de bus te verlaten. Waarop de buschauffeur met opzet de deur dichtdeed zodat ik ertussen zat met mijn hoofd. Ik kon me nog net terugtrekken want dit deed zeer veel pijn. Ik keek naar de buschauffeur en hij lachte me gewoon uit.”De Lijn Oost-Vlaanderen onderzoekt het incident. “De klacht is gisteren binnengekomen”, zegt Thysebaert. “We nemen het verhaal ernstig en zullen het grondig onderzoeken. We gaan de camerabeelden opvragen en de chauffeur interpelleren. Camera’s zijn er nog niet overal, maar toch op veel voertuigen. De Lijn vraagt aan haar chauffeurs dat ze respect tonen voor de reizigers en dat ze klantvriendelijk zijn. In dit geval zal het aan de werkgever (de onderaannemer, nvdr.) zijn om te oordelen wat de gevolgen zijn. Als zou blijken dat het gedrag te gortig was kunnen we wel eisen dat hij geen diensten meer voor De Lijn uitvoert.”

bron: Belga