CEO BASF Antwerpen opgenomen in eregalerij regionale afdeling Voka

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wouter De Geest, CEO van BASF in Antwerpen, is opgenomen in de Galerij der Prominenten van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De Geest wordt een icoon in de Antwerpse chemie genoemd. Zelf voelde hij zich "vereerd". De afdeling van Voka prijst jaarlijks een persoon met een opmerkelijke bijdrage aan de uitstraling van de regio. Onder meer Ronnie Leten (Atlas Copco), kunstenaar Jan Fabre en Fernand Huts (Katoen Natie) gingen De Geest al voor.

De Geest, sinds 2007 CEO van BASF Antwerpen, werd geëerd voor zijn engagement binnen en buiten zijn bedrijf. "Hij voelt zich betrokken bij wat er in de maatschappij gebeurt en wil niet aan de zijlijn staan", zei Michel Delbaere, erevoorzitter van Voka en samen met De Geest bestuurder van het ondernemersnetwerk.

Stéphane Verbeeck, regiovoorzitter, roemde zijn verdiensten in de chemie. "Wouter stond in 2005 mee aan de wieg van de stuurgroep 'grootindustrie'. Dit samenwerkingsverband tussen achttien industriële bedrijven in Antwerpen en het Waasland zorgde mee voor een ommekeer in de manier waarop naar de industrie gekeken werd. Een eerder bedrukte sfeer werd omgebogen tot een positief investeringsklimaat en de industrie bouwde stilaan maar zeker een positiever imago op", klinkt het.

"Ik zou de waarheid geweld aandoen, mocht ik me niet vereerd voelen met mijn opname", reageerde De Geest, "Maar het zijn de directies van diverse grote chemiegroepen in de gouden jaren zestig die die eer toekomt. Zij hebben een cruciale rol gespeeld, ik heb alleen gepoogd die erfenis verder te ontwikkelen en te verduurzamen."

bron: Belga