Weerbericht: herfst is in het land

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag valt nog eerder nazomers te noemen, maar nadien maakt de herfst onmiskenbaar zijn intrede in het land. Het wordt de komende dagen frisser, met in de loop van de week ook regen en veel wind. Dat meldt het KMI. Dinsdagnamiddag is het overwegend bewolkt. In het oosten van het land worden de grootste opklaringen verwacht. Het blijft in eerste instantie zo goed als droog, maar geleidelijk zal de kans op wat regen toenemen vanuit het westen. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 24 graden in de Kempen.

Woensdag krijgen we eerst zwaarbewolkt en soms regenachtig weer in het oosten en centrum van het land. In de westelijke helft is het droog en gedeeltelijk bewolkt. In de namiddag wordt het geleidelijk aan overal droog, maar de opklaringen blijven enkel beperkt tot het noorden en noordwesten van het land. Het wordt frisser, met maxima tussen 14 en 18 graden.

Donderdag blijft het overwegend droog weer met soms opklaringen. In de namiddag stijgt de kans op een kleine bui wel, bij maxima tussen 15 en 20 graden.

Vrijdag wordt herfstachtig weer verwacht met langdurige regen en vrij veel wind.

bron: Belga