WK motorcross - GP van Verenigde Staten - Thuisrijder Eli Tomac troeft Europeanen af in eerste reeks

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaan Eli Tomac (Kawasaki) heeft zondag de eerste reeks van de GP van de Verenigde Staten gewonnen, dat is de zeventiende manche van het WK motocross. In het Motocross Park in Jacksonville (Florida) hield de thuisrijder de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) en de Italiaanse WK-leider Antonio Cairoli (KTM) achter zich. In een Belgisch onderonsje versloeg Clément Desalle (Kawasaki) Jérémy Van Horebeek (Yamaha) voor de negende plaats. Desalle doet in de strijd voor de derde plaats in de WK-stand wel een goede zaak, zijn Franse concurrent Gautier Paulin (Husqvarna) kwam pas als 20e over de streep. Kevin Strijbos (Suzuki) staakte zijn wedstrijd halverwege de reeks.

Met na de Amerikaanse GP nog twee WK-manches te gaan, kan Cairoli zich zondagavond al verzekeren van zijn negende wereldtitel. De Italiaanse motocrosser heeft na de eerste reeks 99 punten voorsprong op Herlings, er zijn nog maximaal 125 punten te verdienen.

In de MX2 won de Amerikaan RJ Hampshire (Honda) voor zijn landgenoot Thomas Covington (Husqvarna) en de Australiër Lawrence Hunter (Suzuki) de eerste reeks. Brent Van Doninck (Yamaha) was de beste Belg op de elfde plaats, Julien Lieber (KTM) reed de reeks niet uit na opnieuw een val.

De tweede reeks wordt later op de avond gereden.

.

bron: Belga