Disney onder vuur omdat jongen geen prinses mocht zijn

Disneyland Parijs heeft zich verontschuldigd bij de 3-jarige Noah. Het Britse jongetje mocht van het park niet meedoen aan het Princess for a Day-arrangement omdat hij geen meisje is.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

De moeder van de jongen, Hayley McLean-Glass, had haar zoon ingeschreven voor het arragement omdat hij “de grootste fan ter wereld” is van Elsa van de Disney-film ‘Frozen'.

Wat als mijn zoon jurk aantrekt?

De teleurstelling bij Noah was groot toen het park een mailtje terugstuurde waarin het schreef dat jongens zich niet konden inschrijven. Zijn moeder kreeg ook het aanbod om een prinsessenverrassingpakket te kopen, wat 300 euro kost.

In een open brief uitte ze haar ongenoegen. "Welk vreselijk lot staat mijn zoontje te wachten als hij een jurk aantrekt?”, klinkt het.

Kwetsen

Volgens Disneyland Parijs was het niet de bedoeling de jongen te kwetsen. "We bieden Hayley en Noah onze oprechte verontschuldigingen aan voor de opschudding”, reageert het park.

Appalled by Disneyland Paris' policies - Please read, comment, share...let them see how wrong this is! https://t.co/AfHlilpA1s #pbloggers pic.twitter.com/TviU6Jifsk

— Hayley McLean-Glass (@Sparkles_Blog) 29 augustus 2017