US Open – David Goffin voorbij Gael Monfils naar achtste finales

US Open - David Goffin voorbij Gael Monfils naar achtste finales

David Goffin (ATP-14) heeft zich zaterdag in New York voor de achtste finales van het US Open geplaatst. De 26-jarige Luikenaar, negende reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows, hoefde daar geen volledige wedstrijd voor te spelen. Zijn Franse tegenstander Gael Monfils (ATP-22) gaf er in de tweede set bij een 5-1 achterstand de brui aan. De eerste set had Goffin met 7-5 gewonnen. Monfils ondervond te veel last van een knieblessure. Hij werd op het terrein nog even door de kinesist onder handen genomen, maar dat bracht geen soelaas.
Om een plaats in de kwartfinales neemt Goffin het op tegen de winnaar van het duel tussen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-56) en de Rus Andrey Rublev (ATP-53).
Het is de eerste keer dat Goffin de achtste finales van het vierde en laatste Grand Slam bereikt. Een derde ronde in 2014 en 2015 was zijn beste resultaat totnogtoe. Vorig jaar ging hij er al in de eerste ronde uit. Op het Australian Open (in 2017) en Roland-Garros (2016) schopte Goffin het al tot de kwartfinales, op Wimbledon tot de achtste finales (2015 en 2016).

.bron: Belga