Kwal. WK 2018 - Bondscoach Marc Wilmots brengt Ivoorkust stap dichter bij Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marc Wilmots heeft zijn eerste zege als bondscoach van Ivoorkust beet. "De Olifanten" klopten zaterdag op de derde speeldag in hun Afrikaanse kwalificatiepoule voor het WK van volgend jaar in Rusland Gabon met ruime 0-3 cijfers. Ivoorkust maakte in de tweede helft het verschil, via een treffer van Gradel (53.) en tweemaal Doumbia (77. en 83.). Bij Ivoorkust hielp Yohan Boli, in België actief bij Sint-Truiden, de zege in het slot mee velig stellen.

In de stand staat Ivoorkust na drie van de zes speeldagen eerste met zeven punten. Marokko (5 punten) en Gabon (2 punten) volgen. Mali (1 punt) sluit de rangen. Alleen de groepswinnaar krijgt een ticket voor Rusland.

Dinsdag neemt Ivoorkust het in eigen huis op tegen Gabon. Nadien maken de troepen van Wilmots nog de verplaatsing naar Mali (02/10) en krijgen ze het bezoek van Marokko (06/11).

Voor Wilmots, sinds maart bondscoach van het Afrikaanse land, is de zege tegen Gabon erg welgekomen. De ex-trainer van de Rode Duivels lag, na een 5-0 pandoering tegen Nederland in een oefenmatch in juni en een daaropvolgende pijnlijke 2-3 thuisnederlaag tegen Guinee in de voorrondes voor de Africa Cup 2019, al zwaar onder vuur in Ivoorkust.

.

bron: Belga