US Open: Federer moet zwoegen tegen Youzhny

US Open: Federer moet zwoegen tegen Youzhny
US Open: Federer moet zwoegen tegen Youzhny

Roger Federer heeft zichzelf donderdagnacht op de US Open opnieuw overwerk bezorgd. De 36-jarige Zwitser had ook in de tweede ronde vijf sets nodig om te winnen. De Rus Mikhail Youzhny (35) bood veel tegenstand, maar moest zowel in fysiek als in mentaal opzicht op het einde van de boeiende partij zijn meerdere erkennen in de vijfvoudige kampioen. Na ruim drie uur stond de eindstand op het scorebord: 6-1, 6-7 (3/7), 4-6, 6-4 en 6-2.
Voor de als derde geplaatste Federer was het zijn zeventiende zege op rij tegen Youzhny (ATP 101), die nog nooit van zijn Zwitserse kwelgeest kon winnen. Federer speelt in de derde ronde tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 35).

Federer had in de eerste ronde ook al vijf sets nodig tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 70). Het is de eerste keer in de loopbaan van de negentienvoudige grandslamwinnaar dat hij aan een grandslamtoernooi is begonnen met twee partijen van vijf sets.De als zevende geplaatste Grigor Dimitrov (ATP 9) uit Bulgarije liet zich in de tweede ronde verrassen door de negentienjarige Rus Andrey Rublev (ATP 53). Rublev won in drie sets (7-5, 7-6 (7/3) en 6-3). De Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 28), de kampioen van 2009, versloeg de Spanjaard Adrian Menendez (ATP 148) eveneens in drie sets (6-2, 6-3 en 7-6 (7/3)).

Bron: Belga