Stefanidi onderstreept dominantie met polsstok

door
Belga
Leestijd 1 min.

Katerina Stefanidi heeft vrijdag op de 41e editie van de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion haar favorietenrol in het polsstokspringen waargemaakt. De 27-jarige Griekse rondde als enige atlete de kaap van 4m85. Daarmee haalde ze de overwinning in de Diamond League binnen, voor de Amerikaanse Sandi Morris (4m75) en de Canadese Alysha Newman (4m75).

Het meetingrecord van de Memorial werd vorig jaar door Sandi Morris gevestigd. Zij sprong toen over 5m00 en werd zo de tweede atlete, na de Russische wereldrecordhoudster Yelena Isinbayeva (5m06), die daarin slaagde.

Het persoonlijk record van Stefanidi bedraagt 4m91. Daarmee pakte ze vorige maand de wereldtitel in Londen. De Griekse is ook regerend olympisch kampioene. Ze won vorige zomer in Rio de Janeiro goud met een sprong over 4m85.

Met Fanny Smets nam een Belgische deel aan het polsstokspringen. Zij werd twaalfde en laatste met een sprong over 4m45. Haar persoonlijk record bedraagt 4m46. Die prestatie leverde ze eind juli in Leverkusen en was meteen goed voor een Belgisch record.

.

bron: Belga