Stad Brussel stelt dan toch zijn tijdelijke Free Shopping Bussen voor

Stad Brussel stelt dan toch zijn tijdelijke Free Shopping Bussen voor

Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR) stelde vandaag zichtbaar trots én met de goedkeuring van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (s.pa) de Free Shopping Bussen voor. De elektrische bussen zullen de komende negen maanden shoppers gratis vervoeren tussen de beneden- en bovenstad. Drie volledig elektrische shoppingbussen met panoramisch dak moeten ervoor zorgen dat de bezoekers van de hoofdstad zowel de handelspolen als de unieke wijken ontdekken.

De bussen kunnen 22 personen vervoeren en rijden elke vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 18.00 uur uit. De shoppingussen houden halt aan zeven haltes die aangeduid zijn met een wegmarkering: Dansaert, Sint-Jakob, Nieuwstraat, Grote Markt, Koningsplein, Louiza en Zavel.“Dit initatief kadert in de promotie van de handelswijken”, zegt schepen Lemesre. “Passagiers kunnen gebruik maken van de bussen om de wijken op hun eigen tempo te ontdekken en naar hartenlust te shoppen.”

De stad Brussel investeert zo’n 130.000 euro in de werking van de bussen, die in handen zijn van de onderneming Open Tours. Op de oranje bussen prijkt ook het logo van sponsor ING Belgium.

Op de lancering van de shoppingbussen zat enkele dagen vertraging na een onenigheidje met het gewest, dat tegen april 2018 een gelijkaardige Citybuslijn van de MIVB opstart. De Free Shopping Bussen zullen daarom slechts negen maanden rijden. Daarna wordt geëvalueerd of ze nog inzetbaar zijn.

bron: Belga